Te paard

Ruiterpaden

Sinds kort is het Hageland ook voor ruiters en menners een uitgelezen plek om op verkenning te gaan. Er werden 9 individuele ruiter- en menroutes uitgestippeld van telkens ongeveer 30 kilometer. Ze kunnen worden ingekort of uitgebreid via onderlinge verbindingen.

Langs de routes liggen ruitervriendelijke logies en De Meren is er daar één van. Je rijdt als het ware vanuit de kamer het bos in en kunt meteen aan de Wolfsdonkpad beginnen.

Bovendien ligt De Meren ook vlakbij het natuurdomein De Merode. Dit prachtige gebied is zo uitgestrekt dat je er te paard trektochten van 3 tot 7 uur kunt maken zonder op de openbare weg te komen.

Trektochten te paard

Samen met paarderboederij De Poedertoren hebben we een Merode arrangement uitgewerkt waarbij je de Merode ontdekt te paard. Schrijf in voor een trektocht van 2 uur inclusief drankstop en een Merode diner als afsluiter.

Of wat dacht je van een heuse mendoop? Rob en Katleen van De Borderhoef nemen je mee in hun sportieve koets op een avontuurlijke tocht doorheen de bossen van Langdorp en de Demervallei. Een absolute aanrader!

Eigen paarden welkom

Ook eigen paarden zijn welkom. Zij kunnen overnachten op een naburige weide. Dat kost €5,00 per paard en per nacht. De weide is te zien vanop de kamer. Er is een aparte zadelruimte aan de B&B en er zijn steeds water en een tuinslang beschikbaar.

Meer informatie over routes en ruitertochten op deze sites:

Te paard

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x