Te paard

Ruiterpaden

Sinds kort is het Hageland ook voor ruiters en menners een uitgelezen plek om op verkenning te gaan. Er werden 9 individuele ruiter- en menroutes uitgestippeld van telkens ongeveer 30 kilometer. Ze kunnen worden ingekort of uitgebreid via onderlinge verbindingen.

Langs de routes liggen ruitervriendelijke logies en De Meren is er daar één van. Je rijdt als het ware vanuit de kamer het bos in en kunt meteen aan de Wolfsdonkpad beginnen.

Bovendien ligt De Meren ook vlakbij het natuurdomein De Merode. Dit prachtige gebied is zo uitgestrekt dat je er te paard trektochten van 3 tot 7 uur kunt maken zonder op de openbare weg te komen.

Trektochten te paard

Samen met paarderboederij De Poedertoren hebben we een Merode arrangement uitgewerkt waarbij je de Merode ontdekt te paard. Schrijf in voor een trektocht van 2 uur inclusief drankstop en een Merode diner als afsluiter.

Eigen paarden welkom

Eigen paarden zijn welkom in De Meren. Zij kunnen overnachten op een naburige weide. Dat kost €5,00 per paard en per nacht. De weide is te zien vanop de kamer. Er is een aparte zadelruimte aan de B&B en water en een tuinslang zijn steeds beschikbaar.

Meer informatie over routes en ruitertochten op deze sites:

Te paard

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x