Te voet of met de fiets

Je kunt heerlijk wandelen en fietsen in de buurt van Bed and Breakfast De Meren. Tal van erkende fiets- en wandelroutes komen immers langs de deur voorbij...

Fietsen

De Meren ligt tussen knoopunt 19 en 56 van het Fietsknooppuntennetwerk Vlaams Brabant.  Van hieruit stippel je heel makkelijk je eigen fietstocht uit.

De B&B heeft een afsluitbare en overdekte fietsenstalling waar je je stalen ros veilig kunt opbergen voor de nacht. Je kunt hier fietsen huren (van stadsfiets tot mountainbike) en ook de officiële fietskaarten kun je hier kopen (of lenen).

Als je van plan bent een fiets te huren, kun je die best op voorhand bij ons reserveren zodat die de dag van aankomst voor je klaarstaat in de B&B.

Prijs per dag en per fiets is €10,00. Er is een korting voor langere periodes.

TIP: De mensen van Reisroutes.be stippelden een prachtige fietsroute uit van 34 km om en rond Aarschot. Ze nemen je mee op de grens tussen Hageland en Kempen. PDF met routebeschrijving en foto's kan je gratis downloaden via deze site: Reisroutes.be. Een aanrader!

Wandelen

Ook verwoede wandelaars komen in De Meren ruim aan hun trekken. Via de voordeur van De Meren stap je zo het bos in om je wandeling aan te vatten. Dat kan via de knooppunten van het wandelnetwerk de Merode. De wandelkaart presenteert ruim 500 kilometer wandelplezier.

TIP: Een absolute aanrader is de Demervalleiwandeling van ongeveer 12 km. De wandeling start hier vlakbij en leidt je langs de prachtigste plekjes van de Demervallei.

Maar er zijn er nog zoveel meer. Een tocht van een paar uur of een hele dag... Het kan allemaal. Het Hageland werd immers niet voor niets tot 'Wandelland' gepromoveerd!

Bekijk ook even dit korte filmpje uit Vlaanderen Vakantieland op één. Saartje Vandendriessche gaat op stap in de Demerbroeken en bezoekt Huize Ernest Claes: "Op verkenning in de Demerbroeken".

Een trip naar de pub

Een wandeltip die we jullie zeker niet willen onthouden de korte trip naar de Irish Pub 'Duh-Linn'. Niets zo zalig als een heerlijke Irish Coffee op een zondagnamiddag. Deze authentieke pub ligt op 3 kwartiertjes wandelen van De Meren en heeft de beste Guinness en Irish Coffee van het hele Hageland.

In bed and breakfast De Meren geven we je graag alle brochures, wandel-en fietskaarten mee. Je kunt ook zelf je wandel- en/of fietsroute op voorhand uitstippelen via deze sites:

Te voet of met de fiets

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x