Wandelen en fietsen

Je kunt heerlijk wandelen en fietsen in de buurt van B&B De Meren. Tal van erkende fiets- en wandelroutes komen langs de deur voorbij. Van hieruit kan je prachtige routes uitstippelen. 

Fietsen

De Meren ligt tussen knooppunt 19 en 56 van het Fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant. Van hieruit stippel je heel makkelijk je eigen fietstocht uit. De abdij van Averbode, Het Kasteel van Horst, de Vlooybergtoren, het Sven Nys Cycling Center... zijn alvast enkele tips om naartoe te fietsen. 

De Meren zelf heeft een gloednieuwe, ruime, afsluitbare en overdekte fietsenstalling waar je je stalen ros veilig kunt opbergen voor de nacht. Er zijn maar liefst 8 oplaadpunten voor elektrische fietsen, een reparatiezuil met materiaal en een plek om je fiets schoon te maken indien nodig. 

Hier in de B&B een stadsfiets of een elektrische fiets huren kan ook. Prijs per dag en per fiets is € 10,00. Voor een elektrische fiets is dat € 30,00 per dag. Voor langere periodes krijg je korting. Als je van plan bent een fiets te huren, kun je ons dat best op voorhand laten weten. De fiets staat dan de dag van aankomst voor je klaar in de B&B.

TIP De mensen van Reisroutes.be stippelden een prachtige fietsroute uit van 34 km om en rond Aarschot. Ze nemen je mee op de grens tussen Hageland en Kempen. PDF met routebeschrijving en foto's kan je gratis downloaden via deze site: Reisroutes.be. Een aanrader!

Wandelen

Ook  wandelaars komen in De Meren ruim aan hun trekken. Via de voordeur van De Meren stap je zo het bos in om je wandeling aan te vatten. Dat kan via de knooppunten van het Wandelnetwerk de Merode. De wandelkaart presenteert ruim 500 kilometer wandelplezier.

TIP Een absolute aanrader is de Demervalleiwandeling van ongeveer 12 km. De wandeling start hier net voor de deur en leidt je langs de prachtigste plekjes van de Demervallei.

Maar er zijn nog zoveel meer mooie wandelingen te doen hier. Een tocht van een paar uur of een hele dag... Het kan allemaal. Want in Vlaams-Brabant weten we van wandelen. Meer inspiratie en tips kan je vinden op de sites van Toerisme Vlaams Brabant en Bezoek de Merode

Een zondagse wandeling naar de Irish Pub Dubh-Linn

Deze typische B&B De Meren wandeltip willen we jullie zeker niet onthouden. Het is onze eigen favoriet op zondag: een fikse boswandeling van ongeveer 4,5 km naar de Irish Pub 'Duh-Linn'. Niets zo zalig als een fris streekbier of een lekkere Irish Coffee op een zondagnamiddag. Deze unieke pub (mét Orval vergunning Cum Laude) ligt op 3 kwartiertjes wandelen van De Meren en heeft de beste Guinness en Irish Coffee van het hele Hageland.

We geven je graag nog meer tips en wandelideetjes mee in De Meren. Je vindt hier alle brochures, wandel- en fietskaarten van de streek. En via onderstaande sites kan je zelf je wandel- en/of fietsroute op voorhand uitstippelen :

Wandelen en fietsen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x