Landschapspark De Merode

Het landschapspark de Merode strekt zich uit over drie provinciën: Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Het heeft een rijke adelijke, literaire en religieuze geschiedenis. Het gebied is enorm divers en bestaat uit bossen, heide, kastelen en abdijen.

De bossen en landerijen van de Merode zijn lang privé bezit gebleven van de familie de Merode en de paters Norbertijnen van Averbode en Westerlo. Pas recent werd het beheer van het gebied overgedragen aan de VLM en nadien aan de steden en gemeenten. Dat maakt dat het hier nog zo bosrijk is en dat je er nog grote stukken ongerepte natuur kan terugvinden. 

Bovendien vind je hier een schat aan cultureel erfgoed terug. Denk maar aan de abdijen van Averbode en het Kasteel van de Merode in Westerlo. 

Wat je hier allemaal kan ontdekken, hoe je het gebied kan bezoeken en wat er te beleven valt kan je allemaal vinden op de website Bezoek de Merode. Onze B&B ligt er middenin en is dus een ideale uitvalsbasis voor jouw ontdekkingstocht. 

Ben Roelants ging deze zomer Op Stap in ons landschapspark en maakte er voor Rob TV een prachtige reportage. Te herbekijken via deze link: Op Stap.  

Welkom ! 

Landschapspark De Merode

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x