Paardrijden

Eigen paarden welkom

Eigen paarden zijn welkom in De Meren. Zij kunnen overnachten op de wei van onze buurman. Dat kost € 10,00 per paard en per nacht. De weide is te zien vanop de kamer. Aan de B&B zelf is plaats genoeg voor een trailer. Je kan je paard hier makkelijk op- en afzadelen, er is steeds voldoende water en er is een tuinslang beschikbaar. 

Ruiterpaden

Het Hageland en De Merode zijn voor ruiters en menners een uitgelezen plek om op verkenning te gaan. Er werden ruiternetwerken uitgewerkt voor urenlange tochten door deze prachtige streek. 

Langs het ruiternetwerk liggen ruitervriendelijke logies en De Meren is er daar één van. Je rijdt als het ware vanuit je kamer zo het bos in. De ruiterpaden komen langs de deur voorbij. Onze B&B ligt aan knooppunt 27 van het Merodenetwerk. 

Via de site van Route You stippel je zelf een route uit. 

Trektochten te paard

Heb je zelf geen paard? Dan kan je terecht bij Horse Trail Riding in Veerle. Zij organiseren begeleide wandelingen te paard waarbij je de Merode ontdekt in zijn mooiste vorm. Meer informatie kan je vinden op hun website. Zij bieden trektochten aan van ongeveer 2 uur inclusief drankstop. Dit kan zowel voor beginners als voor ervaren ruiters. 

En wie graag een trektocht wil maken in een koets met paarden die kan mee met Ina en Koen van Paardenplezier. Zij organiseren de mooiste wandelingen in de De Demervallei en dat kan vanuit onze B&B. Langere tochten voor volwassenen en korte tochten voor kinderen mét kindvriendelijke stops. Vanaf 2 tot max vier personen.  

Meer informatie over routes en ruitertochten op deze sites:

Paardrijden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x